Samen met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest een compositie maken

05/10/2018 door Marco

Dit blijft een project waar klassen (bovenbouw havo en vwo) voor terugkomen: het leren componeren. “Het eindresultaat is zo concreet”, dat is wat mij en mijn leerlingen het meest aanspreekt, aldus een van de enthousiaste docenten. Tijdens het project Componeren in Het Concertgebouw maken leerlingen van de bovenbouw hun eigen compositie. Dit doen ze in drie dagen. Die dagen gaan ze onder leiding van Jurgen Harskamp volledig op in een intensief en creatief proces. Van het eindresultaat verschijnt een geluidsopname die aan het eind van de workshop wordt beluisterd en ook toegankelijk zal zijn via educatie.concertgebouw.nl

Na afloop van de laatste dag op 13 mei 2019 gaan de leerlingen ’s avonds naar een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest met Arthur en Lucas Jussen in de Grote Zaal.

Website
Educatie.concertgebouw.nl

Kosten
20 euro per leerling of docent voor drie workshopdagen en het concert. De toegang tot het concert en drankjes vooraf en in de pauze zijn inbegrepen. Aan dit project kan 1 groep deelnemen van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen. Maximaal 1 begeleider per 15 leerlingen.