Nederlands Blazers Ensemble en Zuiderstrandtheater presenteren een nieuw festival: Anywhere The Wind Blows – muziek uit alle windstreken

07/05/2019 door Tamara

Op zondag 9 en maandag 10 juni 2019 komt een lang gekoesterde droom uit van het Nederlands Blazers Ensemble: in samenwerking met het Zuiderstrandtheater in Den Haag gaat het eerste NBE-festival het daglicht zien: Anywhere The Wind Blows. Bedacht en gespeeld door het NBE, samen met geweldige artiesten van heinde en verre. Een feest van veelkleurige, melancholische en verrassende klanken. Over hier en daar, over heimwee en thuis, over komen en gaan, over vroeger en nu en over wat de toekomst brengen zal: hopelijk meer vertrouwen in het vreemde en verwondering over het vertrouwde.

Over het programma Anywhere The Wind Blows 
Het Nederlands Blazers Ensemble, de programmeur van het festival, heeft zich laten inspireren door landen rond de Middellandse Zee, zuidkust van Turkije tot Marokko en de wens om met het festival de veelkleurigheid van klanken en mensen te vieren en te verbinden. En vertrouwen te bouwen.

Bart Schneemann, artistiek leider en hoboïst van het NBE: “Meer dan ooit lijkt het tijd om het niet alleen te zeggen, maar ook écht te doen: naar elkaar luisteren met open armen. Tijd om je te blijven verwonderen over elkaar. Maar ook om de verschillen te vieren met elkaar. Met de eerste editie van Anywhere The Wind Blows is er muziek én publiek uit alle windstreken.”

Er zijn optredens van onder meer het Nederlands Blazers EnsembleAGRAF uit Marokko en Kalben uit Turkije. Ook Driss el Maloumi, Ud virtuoos uit Agadir, Marokko treedt op. Hij heeft het podium gedeeld met onder meer Jordi Savall, Debashish Bhattacharya en Montserrat Figueras. Nadat hij de hele wereld is overgegaan met deze fantastische musici, vond Driss het tijd om terug te keren naar zijn geboortegrond, waar hij zijn culturele erfgoed verwerkt met alle invloeden en vakmanschap die hij heeft opgedaan. Het festival is verheugd dat ook de Algerijnse zangeressen Hasna El Bacharia en Souad Asla erbij zijn en Karsu, Nederlandse zangeres met Turkse roots. Daarnaast zal nog een rijk scala aan gasten uit binnen- en buitenland optredens verzorgen.

Website festival Anywhere The Wind Blows
Het volledige programma is te zien op: www.anywherethewindblows.nl

Locatie
Zuiderstrandtheater, binnen en buiten op diverse podia. Inclusief muziek, films, food(trucks), verwondering, strand, spektakel, sfeer, baklava en burgers, muntthee en heimwee, open oren en armen. Adres: Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag.

Anywhere The Wind Blows is een activiteit van Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, Zuiderstrandtheater en Nederlands Blazers Ensemble en wordt ondersteund door Gemeente Den Haag, Stichting Dioraphte en het Fonds Podiumkunsten.