Meivakantie op het Muiderslot

04/03/2019 door Tamara

In de meivakantie van 27 april t/m 5 mei worden er rondleidingen door het kasteel verzorgd door juniorgidsen. Het zijn leerlingen uit groep acht van de basisscholen uit Muiden en Muiderberg die zich met veel enthousiasme op deze taak storten. Het verhaal dat ze in de rondleiding vertellen, hebben ze zelf samengesteld. Ze kruipen in de huid van kinderen van bekende bewoners en bezoekers aan het kasteel in de 17e eeuw.

Kids in het kasteel

Er is echter nog meer te beleven op het kasteel in de meivakantie. Zo worden er op zondagmiddag 28 april in de kapel riddersprookjes voorgelezen. Op 1 mei kunnen kinderen een bloemenvaasschilderij maken in het kasteel. Wat een bloemvaasschilderij is? Er is maar één manier om erachter te komen, langskomen!

Kasteeltuin in bloei

Met de lente ontwaken ook de bijzondere kasteeltuinen rond het slot uit hun winterslaap. Hortulanus (tuinconservator) Henk Boers verzorgt op zondag 5 mei een speciale rondleiding over ‘tuin en vesting’ en onthult daarin alle geheimen van deze bijzondere historische tuinen, vergeten groenten en tuin-tips & tricks voor de moderne tuinier.

Openingstijden:

Het Muiderslot is in de meivakantie 2019 van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 en in de weekenden van 12.00 tot 17.00 uur. Kaartverkoop tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.muiderslot.nl