Japanse prinses bezoekt Kinderboekenmuseum

29/10/2018 door Tamara

Hoog bezoek voor het Kinderboekenmuseum. Hare Keizerlijke Hoogheid Prinses Akishino van Japan bezocht deze zaterdag het Haagse museum. Daar werd ze rondgeleid door de directeur van het museum en sprak ze met enkele vertegenwoordigers van de jeugdliteratuur.

‘We vinden het een eer dat Hare Keizerlijke Hoogheid er voor heeft gekozen het Kinderboekenmuseum te bezoeken. Voor mij een teken dat de Nederlandse jeugdliteratuur mondiaal aanzien geniet’, aldus directeur Aad Meinderts. ‘Ik waardeer het dat ik met de prinses over het belang van leesbevordering heb kunnen spreken en haar kon tonen hoe wij onze bezoekers op speelse wijze de kracht van verbeelding laten ervaren.’ Op het programma stond een bezoekje aan de vaste tentoonstellingen Ik ben Kikker, naar de boeken van de internationaal vermaarde Max Velthuijs, en ABC met de dieren mee. Uiteraard werd er specifiek stil gestaan bij de ruimte gewijd aan Nijntje, die ongekend populair is in Japan. Ook bezocht de prinses de expositie Papiria en de recent geopende Kinderboekenambassade.

De schoondochter van de Japanse keizer Akihito is sinds 23 oktober in Den Haag waar ze de 49th Union World Conference on Lung Health bijwoonde. De conferentie richtte zich op de bestrijding van longziekten, luchtvervuiling en anti-rookbeleid. Prinses Akishino is beschermvrouwe van het Japanse Tuberculosefonds.