Introdans breidt repertoire uit met erfgoed in dansseizoen 2018/19

26/04/2018 door Tamara

Het programma 2018/19 van Introdans is bekend. In het aankomende dansseizoen biedt Introdans nieuwe voorstellingen met modern ballet repertoire en daarnaast workshops en andere activiteiten op het vlak van cultuureducatie en talentontwikkeling. Zoals voorgaande jaren is een breed en divers publiek welkom. In de theaters danst Introdans Nederlandse premières van Regina van Berkel, Didy Veldman, Inbal Pinto & Avshalom Pollak, Mauro Bigonzetti en Sidi Larbi Cherkaoui. Daarnaast creëert Lucinda Childs een nieuw werk voor Introdans. Voor jong en ouder publiek is de voorstelling GEKKIGHEID geheel gewijd aan het werk van de Israëlische choreografen Inbal Pinto & Avshalom Pollak. Ook brengt Introdans een nieuwe familievoorstelling uit in coproductie met Spinvis: VIER VERHALEN EN EEN DAG.

Artistiek directeur Roel Voorintholt bouwt het repertoire van Introdans verder uit met erfgoed als rode draad: ‘Vele mooie en belangrijke werken zijn maar een korte periode te zien. Met Introdans wil ik hier voortdurend aandacht aan besteden. Werken van Sidi Larbi Cherkaoui zijn vaak maar tijdens een beperkte tournee en alleen in het buitenland te zien; door zijn stukken naar Nederland te halen bereiken zij een nieuw publiek. Ook werk van andere choreografen breng ik zo graag onder de aandacht.’

Introdans is in het nieuwe seizoen niet alleen in de theaters met reguliere voorstellingen te zien. Sinds de oprichting werkt Introdans vanuit de overtuiging dat iedereen kan dansen. Zo werkt het gezelschap met uiteenlopende gastdansers uit verschillende lagen: zoals ouderen, jongeren met spierziekten, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme. In  2018/19 tilt Introdans de samenwerkingen met andere instellingen naar een hoger en frequenter niveau. Thema’s hierbij zijn deskundigheidsbevordering (TeamNL), LHBT-ers (Stichting Welzijn Ouderen Arnhem), artistiek inhoudelijk (Spinvis, Het Gelders Orkest, Toneelgroep Oostpool) en publieksbenadering en talentontwikkeling van jonge makers (De Nieuwe Oost).

Naast de voorstellingen in de Nederlandse theaters reist Introdans in seizoen 2018/19 onder andere naar België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Rusland.