Caspar voor kinderen op zondag 3 maart

04/03/2019 door Tamara
Caspar met de Oogjes
“Caspar heeft een grote bril. Zo één met van die jampotglazen. Zonder ziet hij bijna niets, maar mét ziet hij meer dan alle mensen samen. ‘Gasparo degli Occhiali’ noemen ze hem: Caspar met de Oogjes.”

In het kinderboek Caspar met de Oogjes volgen we Caspar van Wittel bij het maken van een meesterwerk: zijn schilderij van het Piazza Navona. Door de ogen van Caspar ontdekken we het Rome van toen. Het kinderboek vertelt op toegankelijke wijze het verhaal van Van Wittel. Het boek wordt zondag voorgelezen in de Bibliotheek op de 2e verdieping en diezelfde middag is er een kinderrondleiding in Kunsthal KAdE. Bovendien: kinderen (t/m 18 jaar) mogen gratis de tentoonstelling bezoeken (onder toezicht van een betalende volwassene)!

Voorleesmiddag: 3 maart
Kijken door de oogjes van Van Wittel? Het verhaal over de meesterschilder wordt tijdens de voorleesmiddag via een vertelkastje voorgelezen in de Bibliotheek op de 2e verdieping van 15:00 tot 15:30. Deelname is gratis. Het kinderboek Caspar met de Oogjes is geschreven door Maret van Esch en geïllustreerd door Marije Koelewijn en is te koop in de KAdEShop voor €11,95.
Lees meer
Kinderrondleiding: 3 maart
Tijdens de kinderrondleiding wordt het kinderboek ”Caspar met de Oogjes” dat speciaal geschreven is voor de tentoonstelling gebruikt als middel om anders naar de kunstwerken te kijken. Als je goed kijkt ontdek je steeds weer iets nieuws in de schilderijen van Van Wittel. De rondleiding is van 14:15 tot 15:15. Aanmelden via: boekingen@kunsthalkade.nl
Lees meer