Nieuwe richting voor Compagnietheater als CT Collective

30/08/2017 door Tamara

Zoektocht naar de toekomst tijdens experimenteel tussenjaar

Onder de naam CT Collective gaat het Compagnietheater samen met een groep makers de zoektocht naar de toekomst aan. Sinds begin 2017 maakt het theater deel uit van Amerpodia, evenals cultuurhuizen de Rode Hoed, de Nieuwe Liefde en Felix Meritis. Dit biedt nieuwe mogelijkheden en kansen. Om deze te ontdekken komt er een transitiejaar waarin wordt geëxperimenteerd met de programmering.

Tussenjaar
Komend seizoen wordt een tussenjaar voor het Compagnietheater met veel ruimte voor experiment. Het streven is een theater waar álle vormen van kunst een plek krijgen. Maatschappelijk urgente thema’s vormen de rode draad. Daarnaast krijgt urban programmering dit jaar een bijzondere plek.

Esther Gaarlandt, hoofd programmering: ‘We willen onszelf opnieuw uitvinden. Het wordt een spannend jaar waarin we verhalen op verschillende manieren willen vertellen en actief verbinding zoeken met de samenleving.’

Collectief
Samen met een divers collectief van makers wordt de inhoud van het transitiejaar gevormd. Onder andere Theatre Hotel Courage, ISH en Rightaboutnow zetten hun expertise in. Door de samenwerking aan te gaan met verschillende makers en instellingen onstaat er een inspirerende kruisbestuiving.

Launch CT Collective
De Launchparty op 21 september is de officiële aftrap van CT Collective. Deze avond krijgt het publiek een voorproefje van wat er komend jaar te gebeuren staat. Door het hele pand zijn verrassende optredens te zien van o.a TG Nomen, Theatre Hotel Courage en Lionstorm. Er kan gedanst worden op de beats van SODF Soundsystem en er wordt geproost op de nieuwe plannen.

Launchparty CT Collective
Donderdag 21 september 20.00 – 01.00 uur
Compagnietheater, Kloverniersburgwal 50, Amsterdam
Toegang € 5,- incl welkomstdrankje
www.compagnietheater.nl/programma/launchparty