Alle monumenten in Heilig Landstichting werken samen tijdens het Open Monumenten Weekend

01/09/2017 door Tamara

De zonnetrein rijdt tijdens het Monumentenweekend (9 en 10 september) een route langs het NEBO Klooster, Museumpark Orientalis, de Cenakelkerk en het Begraafpark Heilig Land Stichting. Gebruikmaken van de zonnetrein is gratis.

Museumpark Orientalis Speciaal tijdens het Open Monumenten Weekend is voor iedere bezoeker de toegangsprijs voor Museumpark Orientalis gereduceerd, namelijk € 5 per volwassene en € 3 per kind (4 t/m 15 jaar). Kinderen onder de 4 jaar en museumkaarthouders gratis entree. Elke dag zijn er twee gratis rondleidingen van 12.00 en van 14.00 uur. Eerst langs de rijksmonumenten in het museum, waarna bij hoge uitzondering de poort tussen museum en begraafplaats open gaat en de rondgang verder gaat langs de rijksmonumenten aldaar.

Begraafpark Heilig Land Stichting Het begraafpark ademt de sfeer van het oude Midden-Oosten. Het golvende landschap is een oase van rust en intimiteit. De harmonie tussen natuur en graven biedt een decor voor de werken van Piet Gerrits. Een rondleiding over het begraafpark start bij de kassa van het museum.

De Cenakelkerk Deze kerk in Byzantijnse stijl is onderdeel van het grootste museum van Nederland project, i.s.m. Museum Het Catherijneconvent. Hier ontdekt u de verborgen schatten. Op zaterdag is de kerk gratis toegankelijk voor publiek van 10.00 – 13.00 uur en op zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Het Nebo Klooster Dit voormalige Redemptoristen klooster en voormalig kleinseminarie is alleen toegankelijk met rondleidingen. Gratis rondleidingen worden vanaf 11.00 – 16.00 uur om het half uur gegeven. Deze rondleiding start bij de ingang van het Klooster.